Vänsterpartiets Ali Esbati relativiserar mordet på den 12-åriga flickan i Botkyrka

En tolvårig flicka blev mördad natten till söndagen i Botkyrka. I en uppgörelse mellan gängkriminella som själva använder tunga vapen och skyddsvästar, upphörde livet för en ung flicka.

Det har skrivits mycket om detta och politiker som inrikesminister Mikael Damberg har på sedvanligt sätt gråtit krokodiltårar i media. Men detta mord är inte det första och tyvärr inte det sista i ett Sverige där de organiserade kriminella gängen tar alltmer plats.

Detta inlägg ska istället handla om skillnaden mellan den gamla sortens socialister och de som idag kallar sig vänster. Som till exempel Vänsterparties riksdagsman Ali Esbati som på ett skrämmande världsfrånvänt sätt lyckas relativisera mordet och lyfta bort skuld från gärningsmännen. Läs nedanstående skärmdumpar och döm själva


Av Bengt Johansson • 2020-08-04

Vi börjar med att publicera en text som är skriven av Ewy Gahnström. Hon är förskollärare och före detta kommunalråd i Uddevalla. Hon var tidigare medlem i Vänsterpartiet men har lämnat partiet, inte minst på grund av behandlingen av Amineh Kakabaveh och V:s inställning i frågan om hedersrelaterat förtryck.

Denna bild och text publicerade Ewy Gahnström på sin facebook idag den 4 augusti 2020. Mycket till följd av mordet i Botkyrka.


Ovanstående text ställer jag mig bakom. Att återgå till den tidiga arbetarrörelsens ideal och moraluppfattningar är idag kanske viktigare än på mycket länge. Om detta ska jag återkomma, gällande parallellesamhällen och ett svenskt civilsamhälle som drar sig tillbaka på många ställen i landet och i det maktvacuum som uppstår, tar istället kriminella gäng eller politisk islamism över. De stora förlorarna på kort sikt är naturligvis alla de människor som bor i dessa områden, som får sina liv beskurna, där tystnad och rädsla för repressalier alltmer blir vardag. På sikt förlorar vi alla på denna utveckling och arbetarklassens nödvändiga organisering för motstånd mot den vansinniga nyliberala politiken och samhällsförstörelsen, försenas och försvåras.
Jag sätter alltså arbetarklassen och klasståndpunkten i centrum för de åtgärder som måste till. Mer om detta i kommande inlägg.

Nu till Ali Esbati. Nedan publicerar vi en skärmdump från hans twitter. Jag tycker att hans inställning talar för sig självt. Han relativiserar mordet på den 12-åriga flickan. Ett resonemang där förövarna blir offer. Genom denna argumentation fullföljer han Vänsterparties linje i sådana frågor, där inte minst V:s rättspolitiska talesperson Linda Snecker snart gjort sig till driftkukku i hela landet genom sina uttalanden som alltid går ut på att det är synd om förövaren. Esbatis och Sneckers uttalanden kring det pågående organiserade gängkriminella våldet i landet avslöjar Vänsterpartiet som ett världsfrånvänt akademikerparti där varje försök att resonera utifrån den verklighet människorna i dessa förorter lever under, smutskastas som högerpolitik och begynnande fascism.

Genom En sådan inställning till arbetarklassen förvandlar Vänsterpartiet vanligt folk till viljelösa objekt, oförmögna till eget handlande och egen moral. Oförmögna till egen organisering och kamp mot högerpolitiken som pågår i landet. En inställning som av alltfler också kategoriseras som ett vaktslående om den omhändertagandeindustri som förutsätter just viljelösa offer. Och intäkter till det hav av olika behandlare som sätts in, eller ännu fler av alla ändlösa projekt vars huvudsyfte aldrig är att komma till roten av problemen.

Vänsterpartiets politik i dessa frågor blir istället ett stöd till ännu mer segregation, ännu fler sönderfallande civilsamhällen, ännu fler kriminella gäng. Och i slutändan, ännu fler döda eller skadade människor. Dessutom genererar en sådan politik ännu fler väljare till högerpartiet SD.
SD och Vänsterpartiet blir på det viset politikens Pigge och Gnidde. De behöver varandra.

Men arbetarklassen är inte betjänt av att bli omhändertagen. Här krävs samling kring klasskraven, arbete, trygghet, bostäder, en skola där barnen faktiskt lär sig något…kort sagt kamp för livsvillkoren och trygghet för barnens framtid.

Det är varken överklassens eller Vänsterpartiets medlemmars bilar (eller Miljpartisternas lådcyklar) som brinner. Det är inte deras trappuppgångar som används till drogförsäljning. Det är inte överklassens barn som skjuts. Det är inte Vänsterpartiets medelklassmedlemmars barn som tvingas gå i förstörda kommunala skolor.

Här är skärmdumpen från Esbatis twitter. Döm själva:

Skärmdump från Vänsterpartiets riksdagsman Ali Esbatis twitter.

2 reaktioner till “Vänsterpartiets Ali Esbati relativiserar mordet på den 12-åriga flickan i Botkyrka”

  1. har alltid uppfattat Ali Esbati som en klok och intelligent person och kan inte se som du säger att han tar parti för mördarna.

    1. Märkligt, Kurt Engström att du inte ser detta?
      Kan det bero på att Esbatis relativisering är något mer indirekt? Esbati relativiserar genom att sätta politisk korrekthet före upprördheten över att barn dör på våra gator.
      Relativiseringen ligger ju också i att Esbati antyder att det är polisens rasism som gör att vi inte får bukt med kriminaliteten i vissa områden. Han pratar alltså hellre om rasism inom polisen – och att den driver kriminaliteten i utanförskapsområden, än att tydligt lägga skulden för mordet där den hör hemma, hos gärningsmännen. Om inte det är att relativisterna så har begreppet ingen mening längre.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: